Korte Dam 10
3111 BG Schiedam

€ 1.500,- p/m

Een van de meest iconische panden van Schiedam is nu te huur bij Dupont ERA Makelaars! Deze multifunctionele winkel/kantoor/horecaruimte zal menig ondernemershart sneller doen laten kloppen. De locatie alleen al staat garant voor succes, gelegen aan de historische Lange Haven uitkijkend op de Schie, Nieuwe Sluis en de Korenbeurs.

Gebruik:
Het huidige gerestaureerde pand bestaande uit een begane grond, eerste verdieping en kelder is geschikt om te worden gebruikt als restaurant, winkel, kantoor of gallery.

Ligging en bereikbaarheid:
Schiedam behoort tot de best bereikbare steden van Nederland. Met de auto, trein, metro, tram en bus en zelfs per boot (watertaxi!). De binnenstad en de eerste parkeergarage liggen op nog geen kilometer van afrit 11 van de A20. Ook treinstation Schiedam Centrum ligt dicht bij de binnenstad.

Parkeren:
Parkeren in de binnenstad is in de parkeergarage van het ABC-complex het eerste uur helemaal gratis! Daarna betaalt u slechts € 0,50 per half uur. Verder kunt u parkeren in de parkeergarage van het Stadskantoor en de Nieuwe Passage.
Op de koopzondagen (elke eerste zondag van de maand) parkeert u in de hele stad gratis! In de parkeervakken, in de parkeergarage de Nieuwe Passage en het eerste uur in de parkeergarage van het ABC-complex .
Er staan verschillende parkeerautomaten waarmee u met muntgeld, chipknip of pinpas kunt betalen.

Historie:
Uit een bouwhistorisch onderzoek is gebleken dat de Korte Dam 10 stamt uit het midden van 1700. De nieuwe sluis was toen nog niet aangelegd waardoor de Korte Dam 10 op de hoek met een klein steegje lag. In 1776 werd besloten om de nieuwe sluis aan te leggen welke 4 jaar later werd gerealiseerd. Hierdoor kwam het pand op één van de markante hoeken van Schiedam te liggen. Rond 1860 werd besloten om de kopgevel en een gedeelte van de zijgevel te vervangen voor een eigentijdse vitrinegevel (de huidige gevel) . De nieuwe vitrinegevel was één van de eerste etalages welke op deze manier in Nederland werd gerealiseerd. Alle historische foto’s laten zien dat van 1860 – 1970 hier IJzerhandel Post heeft gezeten. Hierna is het pand met de omringende panden verbouwd tot restaurant Hosman Frères.

Oppervlakten:
Begane grond: ca. 33 m²
1e verdieping: ca. 30 m²
Kelder: ca. 26 m²
Totaal: ca. 90 m²

Huurprijs:
€ 1.750,- per maand exclusief BTW en servicekosten, met een huurkorting van € 250,- per maand voor de eerste 12 maanden

Huurtermijn:
2 jaar gevolgd door aansluitende verlengingsperioden van telkens 2 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg, per direct mogelijk.

Staat van oplevering:
In huidige staat.

Het bovengelegen appartement ca. 62 m² is eveneens te huur voor € 1.250,- per maand

Servicekosten:
Nader te bepalen.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Mogelijkheid op te teren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Dupont behartigt de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

Overdracht

Huurprijs
€ 1.500,- p/m
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
winkelruimte
Bouwjaar
1700

Kantoorruimte

Oppervlakte
90 m²
Verdiepingen
3

Winkelruimte

Detailhandel
Ja
Showroom
Ja
Oppervlakte
90m²
Verkoopvloer oppervlakte
62m²
Verdiepingen
3
Frontbreedte
1000
Branchebeperking
Ja
Horeca toegestaan
Ja
Welstandsklasse type
B1

Restaurantsector

Horeca types
Bistro, petit-restaurant en café-restaurant
Horecaruimte
88
Terras
Ja
Oppervlakte
90 m²
Verkoopvloer oppervlakte
62 m²
Op verdiepingen
-1, 0 en 1
Regios
Rotterdam
Indicatie horeca gebied
Ja

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam
Korte Dam 10, Schiedam

Meer weten over Korte Dam 10 in Schiedam?